MAART

Nederland I België I Genève I Boedapest I Dubai I Shanghai I Barcelona

Beeldend kunstenares Maartje, koosnaam “Maart”, is owner & founder van Atelier MAART. Ze is geboren en getogen in Maastricht. Bij het grote publiek werd zij in 2015 bekend, door haar expositie bij Boekhandel Dominicanen. Juist in die periode werd deze boekhandel uitgeroepen, door CNN, tot één van de “World’s Coolest bookstores”, dit zorgde ook voor Maart, voor veel publiciteit, in zowel binnen-, als buitenland. Inmiddels mag zij zich een gevestigde naam binnen de kunstwereld noemen. In 2019 verliet Maart haar atelier, in het drukke centrum van Maastricht en koos, voor een ruimer atelier gelegen, aan een rustige bosrand, te Heerlen. Een groene inspirerende plek, waar Art & Interior samenkomen.

Termen die Maartje Van de Brug veel jaren typeerden zijn: motivator, troubleshooter, peoplemanager, inspirator, leerkracht groep 8, docent Nederlands en rector. Ondanks veel succes en mooie resultaten, kroop het bloed waar het niet gaan kon.

In 2008 verruilde zij haar carrière in het bedrijfsleven / middelbaar onderwijs, voor een bestaan als leerkracht groep 8, in Utrecht, waardoor ze meer tijd kon vrijmaken, voor haar grootste passie: “schilderen”. In 2014 keerde ze terug, naar haar geboortestad Maastricht en besloot haar droom te verwezenlijken en fulltime als beeldend kunstenares aan de slag te gaan. Een perfecte keuze!